Savana Invest

Savana Invest har som avsikt att bygga cirka 60-70 lägenheter i Fyrklövern.

Illustration, hus

Illustartör Andreas Martin-Löf Arkitekter.

Savana har under många år utvecklat och byggt vindsvåningar och lägenheter specialdesignade direkt för kunden. Nu tar man de bästa lösningarna till en bredare allmänhet och rymliga hyresrätter i ett mycket attraktivt läge bara några meter från Väsby Centrum.

Komposition

Savanas bostadshus med hyreslägenheter bygger på den enkla principen att skärma av mot buller i norr och öppna upp, med en grön skyddad gård, i söderläge. Kvarteret består av två byggnadskroppar - en mindre punkthusliknande volym och en större L-formad byggnad. Förslaget innehåller i storlekar mellan 1,5 och 5 rum och kök.

Formspråket är medvetet sparsmakat med en tydlig, repetitiv fönstersättning varvat med indragna balkonger mot gatan och utskjutande balkonger mot innergården, som bildar ett kontinuerligt band i fasaden.

Illustration, hus

Illustartör Andreas Martin-Löf Arkitekter.

Illustration, hus

Illustartör Andreas Martin-Löf Arkitekter.

Material

Materialpaletten i de två husen följer också den enkla men omsorgsfulla designen. Betongelement i två olika ljusbeige-gråa nyanser varvas med glaspartier i champangefärgad eloxerad aluminium samt med inslag av trä. De guld-beiga räckena av lackat smide lånar formspråket från guldåldern inom svenskt bostadsbyggande.

Betongelementens indelning är utformade för att positivt bidra till helhetsintrycket. Fönstrerna är horisontella mot gatan med låg bröstning och vertikala in mot gården där de också utgör balkongdörrar. Taket är täckt av sedum.

Senast uppdaterad: 19 mars 2019