Om Fyrklövern

Området Fyrklövern ligger i centrala Upplands Väsby. Ambitionen är att utveckla området till en levande stadskärna genom förtätning av bostäder och verksamheter. Arbete med infrastruktur startade försommaren 2016 och byggstarten av de första bostäderna skedde hösten 2017.

Illustrationsbild över området Fyrklövern

Mångfald och variation

Fyrklövern ligger i centrala Upplands Väsby, mellan Vilundavägen i väster och Arkadstigen i öster, söder om Väsby centrum. Området kännetecknas av mångfald och variation. Cirka 2 000 nya bostäder bedöms vara möjligt att rymma inom området. 14 olika byggaktörer deltar i utvecklingen. Många olika typer av boenden planeras. Utöver hyresrätter, bostadsrätter, flerfamiljsvillor och stadsradhus ska ett helt nytt parkområde byggas.

För dig som bor nära Fyrklövern

För dig som bor i närheten eller för dig som ofta besöker Väsby Centrum kommer utvecklingen av Fyrklövern ha stor betydelse. Mycket av det som skapas kommer alla att ha glädje av, inte bara de som bor i de nya husen. Bland annat kommer en ny fräsch park och trygga promenadstråk att skapas och nya serviceinrättningar, caféer och småbutiker kommer att öppna.

Nedan kan du se ett klipp med projektansvarig Alarik von Hofsten om Fyrklövern.

Senast uppdaterad: 8 oktober 2019