Snabbfakta

Korta fakta om Fyrklövern.

Visionen i kommunens översiktsplan, Strategisk kommunplan från 2005, är att Upplands Väsby ska utvecklas till ”den moderna småstaden”. Fyrklövern, området som gränsar till gatorna Drabantgatan, Husarvägen, Mälarvägen och Dragonvägen, är en viktig del i det centrala Väsby som ska utvecklas till en spännande stadskärna med ett stadsmässigt utbud av bostäder, lokaler, service och mötesplatser.

Fyrklövern är det största bostadsbyggnadsprojektet i Upplands Väsby kommun på 30 år. I den etapp som nu pågår kommer omkring 1 560 bostäder i flerfamiljshus att uppföras. Dessa kommer att fördelas genom cirka 1 000 bostadsrätter och 560 hyresrätter.

I en senare etapp kan ytterligare upp till 400 bostäder tillkomma. När Fyrklövern är fullt utbyggt kommer det att ha skapats boende för omkring 3 000-4 000 nya Väsbybor.

Fyrklövern byggs av 14 olika byggföretag. Ambitionen med Fyrklövern är att skapa boende för alla med en mångfald av byggaktörer som alla har sina idéer om hur området ska utvecklas.

De byggaktörer som anslutit sig till projektet är: Väsbyhem, ALM Equity, BRABO, HSB, JM, Junior Living, Riksbyggen, Savana, Seniorgården, SHH Bostad, Sveafastigheter i samarbete med Silver Life, Stena Fastigheter, TB-Gruppen Bostad och UniverCity.

Vid årsskiftet 2018/2019 beräknas de första bostäderna vara inflyttningsklara. Första halvan av 2020-talet är Fyrklövern troligtvis helt färdigbyggt.

Flygbild över Fyrklövern, juni 2017

Foto: Bergslagsbild AB

Senast uppdaterad: 16 oktober 2018