Dialog om utsmyckning av ny tunnel

Nu byggs en ny tunnel under Mälarvägen som ska utsmyckas. Efter en mängd kreativa förslag på utsmyckning har två bidrag arbetats fram – varav ett vinnande bidrag har korats.

Ung tjej spelar fiol framför ett byggstaket.

Om tunneln

Under 2021/2022 byggs en ny gång- och cykeltunnel under Mälarvägen.
Tunneln är en del i projektet Fyrklövern och binder ihop Stallgatan med Arkadstråket. Med ett stenkast från Blå Parken är tunneln en viktig knutpunkt för att ta sig vidare inom centrala Väsby. Tunneln planeras stå klar sommaren 2022.

Om dialogen

Kommunen tycker att det är viktigt att samla in synpunkter från dig som bor i Väsby. Den här gången har vi riktat in oss särskilt till barn- och unga i kommunen. Temat för utsmyckningen av tunneln är musik. Dialogen är nu avslutad och det vinnande bidraget Color my day har presenterats.

Tema musik

Väsby är känt för att vara en musikkommun och det finns en stolthet över de musiker som har en ankytning till Väsby.

Hårdrocksbandet Europes sångare Joey Tempest och gitarristen John Norum gick båda i Vilundagymnasiet i början av 80-talet. Andra artister med anknytning till Väsby är jazzmusikern Jan Johansson, riksspelkvinnan Åsa Jinder, hårdrocksbandet Heat, Tone Norum, Tommy Nilsson, Roxettes gitarrist Jonas Eriksson, sångerskan och skådesepelerskan Shima Niavarani samt hiphop-artisten Beri Gerwise.

Karta som visar var cykeltunneln ligger
Senast uppdaterad: 1 februari 2022