Junior Living

Junior Living har byggt 92 stycken smålägenheter på 33 kvadrat i ett U-format flerbostadshus. Boende började flytta in redan i december 2018. Det gör dem till de första som bosatte sig i Fyrklövern.

Illustration, hus

Illustratör: Andreas Martin-Löf Arkitekter.

Lägenheterna har en optimal planlösning med alla tänkbara bekvämligheter samlade på 33 kvadratmeter. Köksdelen är komplett utrustad med kyl och frys, spishäll, ugn, diskmaskin och bra förvaringsutrymmen. Rummet har vitpigmenterat trägolv, sovalkov och exklusiv skjutdörr i glas ut mot den egna balkongen. Rymligt badrum med vitt kakel, duschvägg och möjlighet till egen tvättmaskin. Lägenheten har generösa och genomtänkta förvaringsutrymmen.

Illustration, hus

Illustratör: Andreas Martin-Löf Arkitekter.

Komposition

Junior Livings bostadshus stoppar effektivt bullret från Drabantvägen och öppnar sig med en grön upphöjd gård mot söder. Kvarteret består av en U-formad volym med 92 smålägenheter som vetter mot väster, söder och öster. Formspråket är en vidareutveckling på det tekniska system som Junior Living och Andreas Martin-Löf Arkitekter utvecklat i Knivsta och i Västberga. Systemet i Upplands Väsby har ytterligare detaljering och finkalibrering samt en ny fasadprincip med råglaspaneler som skapar ett yttre hölje både över loftgångar och över gavelfasader.

Illustration, hus

Illustratör: Andreas Martin-Löf Arkitekter.

Material

Materialpaletten är medvetet ärlig och varje material har funnit sin egen plats och sin egen användning. Sockelvåning och stomme är av ljus betong. Glaspartier i sockelvåningen är i natureloxerad aluminium. Råglaspaneler fästa i natureloxerad aluminiumprofiler bildar fasad åt norr och här belyses dessa för att ytterligare ge kvarteret identitet kvällstid. Modulfasadernas indragna balkonger skapar skuggor och reliefverkan och har sidor av färgat kompaktlaminat i en varm och dov grå ton. Det fullhöga glaspartiet är lackat i kulör lika balkongsidan. Utvändigt är modulerna klädda i aluzinkplåt.

Senast uppdaterad: 14 november 2022